Shiatsu

  • images[4]És un massatge  terapèutic basat  en la medicina  i la   filosofia  xinesa i  japonesa actua sobre els meridians i punts acupuntura del cos. La paraula Shiatsu la desglossem amb shi que significa dit polze i atsu pressió , és a dir pressió amb el polze, rep aquest nom perquè bàsicament el treball del shiatsu       es fa amb aquests dits  però també s’utilitzem tècniques de balanceigs,percussions,estiraments i manipulacions , tot seguint  el ritme respiratori  de la persona que el rep.

La medicina oriental entén l´ésser humà com una  font energia (ki, pels japonesos)en constant moviment, aquest ki flueix per tot el cos traves dels canals anomenats meridians. La pressió que exercim amb les mans sobre aquests punts de la pell,estimula la recuperació del ki natural del cos hi ha revitalitzar el cansament causat per l’ àcid  làctic i diòxid de carbó que

s´acumula entre els teixits i es la causa de les contractures musculars  i la disminució del rec sanguini. Aquesta acumulació de substàncies tòxiques comporta trastorns a l´organisme que millorem amb la pràctica de shiatsu.

shiatsu-mavida2-296x300[1]El veritable objectiu del shiatsu no es nomes tractar els sintomes sinó de permetre a l´organisme prevenir malalties i  torna a un estat de benestar , es bàsicament el poderós efecte curatiu del tacte el responsable d´ activar els mecanismes de curació del receptor que actuen a un nivell físic ,mental i espiritual.

Els beneficis que podem obtenir amb el shiatsu són relaxant, reequilibrant de energia, eliminar tensions, millora de  la respiració,millora postural, activa la circulació, reforça el sentir-se bé en definitiva sana el cos.

El shiatsu es  una tècnica manual diferent  a les poguis conèixer, per començar el treball es fa a terra sobre un  futon  , durant  la sessió hi ha una total sintonia entre el receptor i el terapeuta;  el receptor aprèn ha respirar, escoltar el seu cos, descobreix on te els bloqueigs , sent el  Ki flueix pel seu cos, en definitiva es una experiència inoblidable.

Aquest art terapèutic  està  englobat  dins  de les medicines  preventives  pels seus efectes beneficiosos sobre  la SALUT, doncs  treballa  harmonitzant els desequilibris del conjunt  cos-ment, tant a nivell  físic  com emocional i espiritual.

És a dir, promou  el moviment  fluid de l´energia vital per tal  de potenciar  la capacitat  d´auto-curació  i auto-regulació del nostre  organisme..

Beneficis

– Lumbàlgia

– Ciàtica

– Dolors  cervicals

– Contractures,

– Tensions musculars

– Insomni

– Migranya

– Ansietat

– Depressió

– Estrenyiment

– Desordres en el sistema endocrí, nerviós,  urinari-reproductor (com   problemes menstruals ), digestius, respiratori


Leave a comment